Cilvēkzinātnes, Socioloģijas un Psiholoģijas kurss studentiem sniedz zināšanas, izpratni un praktiskās iemaņas, kas ir būtiskas cilvēka personības attīstībai un veselīgu attiecību veidošanā ar citiem. 

Kursa ietvaros studējošie iegūs teorētisku un praktisku ieskatu tādās tēmās kā psiholoģijas teorijas, sociālās grupas un procesi, mācīšanās ieradums, grupu un komandu psiholoģija, emocionālā inteliģence, motivācija, organizācijas kultūra un klimats. Studenti iegūs padziļinātas zināšanas par dažādām individuālās psiholoģijas teorijām un kā tās ietekmē cilvēka domāšanu, uzvedību darba vidē, motivācijas izaicinājumos un jaunākajās tendencēs, sociālajiem fenomeniem grupās, organizācijas iekšējiem procesiem un fenomeniem. 

Kursa ietvaros izglītojamie iegūs praktiskas zināšanas emocionālā intelekta tēmās – zināt un just sevi, spēja vadīt sevi, empātija un attiecību veidošana. Izmantojot dažādas mācīšanas/mācīšanās metodes studiju procesā tiks attīstītas studentu pamata kompetences: analizēt un izvērtēt informāciju, patstāvīgi pieņemt lēmumus, komunicēt un strādāt grupās. Mērķis ir apgūt padziļinātu izpratni un praktiskas iemaņas cilvēkzinātnē, socioloģijā un psiholoģijā, kas sekmēs cilvēka spēju zināt, just un vadīt sevi un citus.